KOMPETENS

 

ATMOSFÄR

Vad är det som väcker den där omedelbara känslan av attraktion för en miljö? Ljuset? Färgerna? Ljuden? En atmosfär av sammansatta sinnesintryck som talar till en. Väcker igenkänning men också spänning. 

 

FILTER STUDIO skapar miljöer som retar sinnena, som vill vara både vackra och roliga där man kanske inte förväntar sig det.  

Forfattarnas-vardagsrum_w.jpg

’Författarnas vardagsrum’

Forsgrenska_Badet_EF-08.jpg
Air-Condition_w.jpg

’Air Condition’ textil     

En-glanta-mitt-i-city_w.jpg

’En glänta mitt i city’ 

’Tid & Otid’

 

FÄRGSÄTTNING

När det ser trist ut kan färg hjälpa. FILTER STUDIO använder många nyanser och kan sätta färg på tillvaron i de tristaste miljöer. 

Färg är som musik. FILTER STUDIO nynnar i färg och skapar unika melodier, och ibland en hel symfoni.

 

LJUS

 

Med ljus och skugga framträder världen, utan slocknar den. Det är lika illa att famla i mörker som i ljus. Utan skuggor blir världen platt och obegriplig. FILTER STUDIO sätter ljuset så att allt ser bra ut. 

 

Få egenskaper påverkar atmosfären i en miljö som ljuset. Det kan ’rädda’ en trist miljö liksom ödelägga den mest påkostade. 

 

Belysning behöver kunna varieras efter skiftande dagsljus och årstider. Det är en konst. Som att måla med ljus.

 

MÖNSTER

 

Med mönsterverkan kan anonyma rum få liv. FILTER STUDIO sysslar bl a med ’kontorslandskapsmåleri’. Med enkla medel som att måla väggar kan ett formspråk göra all skillnad och skapa unika miljöer som människor känner igen som ’sina’.

 

Att orientera sig i större miljöer kan vara förvirrande när allt är lika. Med mönsterkompositioner kan ’landmärken’ och ’noder’ skapas som blir till orienteringspunkter i en inre kartbild. 

 

MATERIAL

 

Få saker i miljöer skapar anknytning som det taktila. Material som talar till en genom tidigare erfarenhet. Utan direkt beröring känner man kylan i stenen, värmen i träet och texturen i ytan. Det ger förankring. 

 

FILTER STUDIO väljer ur ett digert materialbibliotek med en blandning av exklusivt och enkelt med en egen mix av kontraster för varje projekt.

 

FORMGIVNING

 

’Skräddarsytt’ ger bäst passform och unika kvaliteter. Med platsspecifik formgivning i olika material och tekniker kan unika verk realiseras.

 

För FILTER STUDIO är specialritat en självklar del av en väl genomförd inredning. Tillsammans med skickliga producenter med kunskap om material och tekniker tillför vi det som gör skillnad. 

 
 

SKÖNHET & HÅLLBARHET

 

Vissa miljöer väcker en förhöjd livskänsla. Men många miljöer upplevs som anonyma och generiska, det skulle kunna vara ’var som helst’. Möjligen ett resultat av att ’funktion’ prioriteras men kanske också för att ’perfektion’ idealiseras? Men när det inte finns något som retar sinnena då gör det heller inget intryck.

 

Med sinne för kvalitéer som ’väsnas’ lite och bjuder in gör FILTER STUDIO miljöer som håller över tid, även med patina. Hållbart är inte trist, utan kan tvärtom väcka attraktion, som återbruk av möbler med nya associationer i en ny atmosfär.