top of page
FÖRSTA INTRYCKET

PROJEKTTYPER

 

 

FÖRSTA INTRYCKET

 

Upplevelsen av en ny miljö är omedelbar och uppstår innan vi hunnit tänka. Alla sinnen aktiveras. 

 

’Första intrycket’ är ett koncept för att inreda de miljöer som leder vidare till andra, som entréer, foajéer, lobbies och receptioner med syfte att ’sätta’ ett intryck som påverkar upplevelsen av övriga miljöer. 

 

I vitt skilda miljöer har FILTER STUDIO gjort ett första intryck med karaktär och atmosfär som attraherar inte bara ögat.

Första intrycket med sol.jpg

'VI GÅR TILL MUSÈET!'  Östergötlands Museum

En-glanta-mitt-i-city_w.jpg

'EN GLÄNTA MITT I CITY'  Klaraporten

3-Entre-flygterminal.jpg

'JUPITER'  Arlanda

2-Foaje.jpg

'EKLEKTISKT'. Bokförlaget Natur& Kultur

KONTOR

KONTOR

Hur ska det funka? Hur ska det kännas? Genom att ställa frågorna, lyssna på svaren och dra slutsatser som leder till idéer och förslag kan den verkligt aktivitetsbaserade arbetsplatsen ta form. 

 

FILTER STUDIO skapar kontor där man både kan göra jobbet och trivs.  

KULTURMÖTESPATSER

KULTURMÖTESPLATSER

Med kulturen i fokus blir mötesplatsen särskilt levande, något att mötas kring. FILTER STUDIO vill sänka tröskeln till konst och kultur med ett tilltal som bjuder in alla och inspirerar till samtal och möten.

K-MÄRKT

K-MÄRKT

Att vistas i en miljö som en gång byggts med omsorg är en ynnest. Att som arkitekt axla en ombyggnad kräver gehör för tidens särdrag, för ursprungliga intentioner och förmågan att vikta det mot samtidens behov och förväntningar.

 

I byggnader från skilda tider har FILTER STUDIO (och Marie Dreiman) genomfört transformationer av antikvariskt värdefulla miljöer.

INNE/UTE

INNE/UTE

Att vistas utomhus och i naturen får oss att må vi bra. Genom att inreda med ljus, växter och ’levande’ formspråk kan vi väcka sinnliga associationer till att vistas utomhus och i naturen. Det kallas Biophilic Design och stöds av forskning som mer hälsosamma miljöer. 

 

Genom att skapa rum ute liksom att ta in naturens kvalitéer kan vi sträcka på utomhussäsongen och upplösa gränsen mellan ute och inne. 

 

En glaspaviljong, entréer och pausytor är miljöer som FILTER STUDIO givit utomhuskvalitéer och en stor terrass ska erövras för en lång säsong med lek, avkoppling, fika och kulturupplevelser.

contact
bottom of page