2-Foaje.jpg

Bokförlaget Natur & Kultur 


När det anrika bokförlaget i en K-märkt byggnad skulle renovera sina publika ytor utlystes en tävling. Med förslaget 'Eklektiskt' som betyder 'stilblandning' eller 'ingen stil' sammanfördes husets särdrag och förlagets årsringar till en egen tidlös atmosfär. 

Husets ursprungliga grova material och färgkontraster lyftes fram i sällskap av ett 'yxigt' formspråk och livliga färganslag för att anstå ett förlag med en bred utgivning av många röster. I 'författarnas vardagsrum' kan alla hitta sin egen favoritfåtölj.

'EKLEKTISKT'

Projekttyp

Plats

Roll

Kompetens

Omfattning

Övrigt

Färdigställt      

Första intrycket. Kulturmötesplats. K-märkt.

Bokförlaget Natur&Kultur. Karlavägen, Stockholm

Konceptansvarig arkitekt. Som anställd på Temagruppen.

Inredning, färgsättning, formgivning, ljusdesign.

Publika ytor i två plan.

K-märkt fastighet. Arkitekt Sven Markelius, byggt 1958.

2016 

Natur&Kultur_w.jpg
d_line.png
_D8A6569_w.jpg
Natur&Kultur2010_w.jpg
Natur&Kultur1969_w.jpg
Lounge närbild material.jpg
Natur&Kultur1998_w.jpg
Forfattarnas-vardagsrum_w.jpg
Natur&Kultur2054_w.jpg
Natur&Kultur2034_w.jpg
Natur&Kultur2050_w.jpg
Natur&Kultur2018_w.jpg
Natur&Kultur2029_w.jpg